Avocații lui Renato Usatîi au cerut schimbarea măsurii de arest în control judiciar

  • 10 Decembrie 2018 17:46
Avocații lui Renato Usatîi au cerut schimbarea măsurii de arest în control judiciar

Avocații președintelui "Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, au cerut schimbarea măsurii de arest în control judiciar pentru clientul lor, apelând din nou la Judecătoria Chișinău.

Ei au declarat pentru INFOTAG că o astfel de acțiune a fost luată în ciuda faptului că instanța primară, iar apoi Curtea de Apel au respins cererea avocaților de a anula mandatul de arestare a lui Usatîi.

În opinia avocaților, judecătorii au ignorat numeroase argumente ale apărării cu privire la nelegalitatea arestării.

"Printre argumentele invocate se numără decizia Interpolului, care a recunoscut cazul ca fiind politic, precum și dovezile numeroase ale figuranților. De exemplu, în noiembrie anul trecut, killerul Vitalie Proca a recunoscut că anume el a fost executorul tentativei de asasinare a omului de afaceri Gherman Gorbunțsov. Proca l-a acuzat pe oligarhul Vlad Plahotniuc că a comandat asasinarea. Au fost ignorate și mărturiile lui Valeriu Malarciuc și David Davitean, care au fost impuși să dea mărturii false împotriva lui Usatîi", au spus avocații.

Ei cred că nu există motive pentru mandatul de arest pe numele lui Usatîi, iar alte circumstanțe care să justifice necesitatea acestei măsuri nu au existat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău