Avocații lui Ilan Șor au fost amendați pentru neprezentarea la ședință

  • 20 Octombrie 2021 12:48
Avocații lui Ilan Șor au fost amendați pentru neprezentarea la ședință

Avocații lui Ilan Șor au fost amendați pentru neprezentarea la ședință.

Această decizie a fost luată marți seară de Curtea de Apel. Ședința nu a avut loc deoarece toți cei trei avocați ai lui Șor, Iulian Balan, Aureliu Colenco și Denis Calaida, nu s-au prezentat în instanță. Procurorii au acuzat apărarea că tărăgănează procesul și au cerut să fie amendați. Printr-o decizie judecătorească, fiecare avocat a fost amendat cu 1000 de lei. În plus, instanța a decis numirea unui avocat de stat care, începând cu următoarea ședință, va reprezenta interesele lui Șor dacă avocații nu se prezintă în instanță. 

„Noi am informat instanța de judecată și considerăm că cererea noastră, de amânare, a fost întemeiată, deoarece dosarele privind examinarea cererilor de arestare preventivă sunt prioritare. Prin urmare, vom contesta deciziile Curții de Apel Chișinău. Prin decizia de astăzi nu se urmărește decât prelungirea intimidării clientului Ilan Șor”, a declarat avocatul Aureliu Colenco, citat într-un comunicat de presă al Partidului Șor.

Din februarie 2018 până în august 2021, examinarea cazului Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul a fost amânată de peste 60 de ori. În august 2021, prin decizia Curții Supreme de Justiție, a fost transferată la Curtea de Apel Chișinău, unde ședințele au fost amânate deja de patru ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău