Avocații lui Filat vin cu o reacție după ce numele ex-premierului a fost pomenit ca fiind printre principalii beneficiari ai fraudei bancare (TV8)

  • 24 Septembrie 2019 09:40
Avocații lui Filat vin cu o reacție după ce numele ex-premierului a fost pomenit ca fiind printre principalii beneficiari ai fraudei bancare (TV8)

După ce Alexandru Slusari, președintele Comisiei de anchetă privind stabilirea circumstanțelor devalorizării sistemului bancar, a declarat că fostul prim-ministru Vlad Filat este, alături de ex-liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, unul dintre principalii beneficiari ai fraudei bancare, potrivit Kroll, avocații ex-premierului vin cu o reacție. Aceștia spun că au expediat celor de la Kroll o serie de documente prin care s-ar dovedi nevinovăția lui Filat, scrie Tv8.

Apărătorii lui Vlad Filat afirmă că modul de prezentare a informațiilor incomplete de către membrii comisie parlamentare aduce un prejudiciu de imagine și de credibilitate atât fostului premier, cât și comisiei de anchetă.

„Referințele de la constatările și persoanele menționate în Raportul Kroll urmează a fi tratate cu maximă responsabilitate. Compania Kroll a stipulat că informațiile referitoare la companiile atribuite domnului Vlad Filat au fost identificate din surse media, dar și din surse confidențiale, care nu au fost confirmate în mod independent.

Ținem să precizăm că, echipa de avocați a expediat companiei Kroll documente care dovedesc nevinovăția domnului Vlad Filat. În răspunsul său, compania Kroll a confirmat faptul că pot exista și alte documente sau informații la care nu a avut acces și care pot contrazice sau contesta concluziile extrase din documentația analizată”, se menționează într-un comunicat publicat de avocații fostului prim-ministru.

Avocații lui Filat mai spun că suma de 22 milioane de euro din raportul Kroll coincide cu suma din sentința de condamnarea a ex-premierului, pe care aceștia o consideră abuzivă: „Este suma atribuită domnului Vlad Filat în cadrul procesului de judecată care a avut loc cu ușile închise, în lipsa probelor concludente, cu respingerea cererilor apărării, în lipsa unei expertize financiar-bancare, etc. (…). Echipa de avocați care apără interesele domnului Filat îndeamnă membrii Comisei de anchetă să fie atenți la declarațiile politice, deoarece acestea încalcă principiul prezumției nevinovăției și influențează opinia publică”, se mai spune în comunicatul apărătorilor lui Vlad Filat, care menționează despre faptul fostul prim-ministru a inițiat mai multe procese de revizuire a cauzei sale penale, după ce au fost descoperite circumstanțe care ar demonstra nevinovăția sa.

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Alexandru Slusari a declarat că a primit așa-numita listă a beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll, în care figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care, din declarațiile lui Slusari, a fost principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi s-ar afla, tot din spusele deputatului, gruparea lui Vlad Filat, iar următoarea, cea a lui Ilan Șor.

Sursa:TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
1
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:2,6 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
2
Fri
6
Sat
8

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău