Avocații lui Filat cer ca Ilan Șor să fie cercetat penal pentru refuzul de a face declarații

  • 25 Octombrie 2016 14:51
Avocații lui Filat cer ca Ilan Șor să fie cercetat penal pentru refuzul de a face declarații

Apărarea fostului premier Vlad Filat cere Curții de Apel să sesizeze organele competente ca să-l cerceteze penal pe Ilan Șor, martor în dosarul de învinuire a lui Filat, pentru refuzul de a face declarații, transmite IPN.

„După cum știți de la ședința precedentă, Ilan Șor a refuzat să facă declarații invocând un articol care spune că martorul are dreptul să refuze să facă declarații dacă aceste mărturii contravin intereselor sale. Avem mari semne de întrebare   privind sinceritatea și credibilitatea acestui martor și am solicitat Curții de Apel să dispună sesizarea organelor competente. Astăzi am trecut la cercetarea documentelor și probelor apărării”, a comunicat avocatul Igor Popa după ședința de marți, 25 octombrie.

La ședință a fost adus Ion Rusu, cumnatul lui Vlad Filat și administratorul companiei „Caravita”, vizate în dosar. Ion Rusu a refuzat să facă declarații. „Readuc aminte că Ion Rusu este martorul acuzării, noi l-am invitat doar pentru ca instanța de apel să se convingă că martorul Rusu nu aduce nicio incriminare lui Vlad Filat”, a spus Igor Popa. Avocatul a adăugat că la următoarele ședințe vor avea loc evenimente importante, inclusiv în privința unor martori din Federația Rusă.

Următoarea ședință de judecată în acest dosar va avea loc vineri, 28 octombrie.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistrații au dispus și confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Fostul premier a fost condamnat pentru abuz în serviciu și corupere pasivă pornind de la un autodenunț al lui Ilan Șor în care acesta spunea că i-a oferit lui Vlad Filat, pe timpul când acesta era premier, bani și cadouri în sumă de circa 250 de milioane de dolari în schimbul unor servicii guvernamentale. Vlad Filat pledează nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău