Avocații lui Donald Trump, premiați în Rusia

  • 13 Mai 2017 15:27
Avocații lui Donald Trump, premiați în Rusia

Firma de avocatură care a stabilit că Donald Trump nu are afaceri cu rușii a fost recunoscută în 2016 drept cea mai bună firmă de avocatură din Rusia. Specialiștii Morgan Lewis au spus că au verificat tranzacțiile făcute de președintele american și compania sa în ultimii zece ani și au constatat că nu au existat beneficii financiare din Rusia.

Există însă niște excepții. În 2008, când un miliardar rus a cumpărat o proprietate deținută de trustul Trump, și în 2013, când concursul Miss Univers a fost organizat la Moscova. Valoarea beneficiilor nu a fost menționată.

Informațiile nu au putut fi verificate independent pentru că Donald Trump nu și-a publicat declarația de avere. Președintele american susține că în afară de jurnaliști nimeni nu este interesat de declarația lui de avere. 

„Nu am investiții în Rusia. Nu am proprietăți în Rusia. Multe persoane au crezut că dețin clădiri de birouri în Moscova. Nu am proprietăți în Rusia”, a spus Donald Trump într-un interviu acordat joi postului NBC News. 

Președintele american a adăugat totuși că a vândut o proprietate pe care a deținut-o cu „foarte mult timp în urmă” unui „rus foarte bogat”. 

Este vorba de miliardarul rus Dmitri Rybolovlev. Trump a achiziționat proprietatea în cauză cu 41 de milioane de dolari în 2004 și a vândut-o rusului în iulie 2009 cu 95 de milioane de dolari. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău