Avocați falși care oferă servicii online pe timp de criză (bizlaw.md)

  • 09 Aprilie 2020 09:42
Avocați falși care oferă servicii online pe timp de criză (bizlaw.md)

În perioada stării de urgență, avocații sunt nevoiți să comunice cu clienții lor preponderent online sau prin telefon, așa încât identitatea profesioniștilor este mai greu de testat. Acest lucru a favorizat apariția unor avocați falși în mediul online care oferă asistență juridică în mod ilegal, anunță Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR), scrieavocatnet.ro, preluat de bizlaw.md

Potrivit unei informări transmise de UNBR, în această periodă în care România se află în stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus, iar interacțiunea socială este semnificativ redusă, au apărut multe site-uri de consultanță juridică, înregistrate pe persoană fizică, ai căror deținători nu pot fi identificați, pentru că datele personale sunt protejate de ”Regulamentul general privind protecția datelor”. Unele dintre aceste site-uri sunt denumite astfel încât să inducă în eroare publicul, prin termeni precum ”juridic”, ”legal”, ”drept” sau chiar ”avocat”.

Așadar, UNBR îi atenționează pe cei care au nevoie de un avocat, să îl caute prin intermediul platformei Tabloul avocaților. Acolo se găsesc toate datele de contact ale avocaților, inclusiv e-mail și telefon, pentru a-i putea identifica și a avea siguranța unui serviciu oferit legal. Această platformă permite nu doar căutarea unui avocat, ci și verificarea oricărui specialist pe care îl puteți găsi, în această perioadă, preponderent în mediul online. Fatul că este înscris în Tabloul avocaților demonstrează că este autorizat legal să își exercite profesia.

După cum informează UNBR, consultanța juridică este domeniu rezervat avocaților, așa încât nicio societate comercială sau persoană fizică autorizată nu are dreptul să factureze consultanța juridică, chiar dacă pretinde că provine de la un jurist.

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău