Avocata lui Dorin Chirtoacă a cerut recuzarea procurorului de caz, Dumitru Robu

  • 08 Septembrie 2017 18:06
0%
00:00:00
00:00:00

Procurorii i-au înaintat vineri, 8 septembrie, lui Dorin Chirtoacă ordonanța privind recunoaștere sa în calitate de bănuit. Primarul suspendat al capitalei este bănuit că ar fi prejudiciat bugetul municipiului Chișinău cu peste 66 de milioane de lei și și-a depășit atribuțiile de serviciu. Avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu, a declarat că ordonanța este ilegală și că ar fi vorba despre un dosar politic.

De asemenea, ea a cerut recuzarea procurorului de caz, Dumitru Robu, care este acuzator de stat în alt dosar în care este vizat Dorin Chirtoacă, referitor la parcările cu plată din municipiul Chișinău.

Dorin Chirtoacă, la rândul său, a calificat drept absurd motivul pentru care i-a fost deschis acest nou dosar penal.

„Deschiderea unui dosar pentru asemenea lucruri este lipsită de sens, este absurdă, este lipsită de logică, pentru că nu Consiliului Municipal, dar mie îmi puneau și îmi sunt puse amenzi pentru ne-executarea acestor hotărâri de judecată. Adică, pentru ne-executarea hotărârilor de judecată eu primesc amenzi de ani de zile, iar pentru executarea hotărârilor de judecată – dosar penal. Cum dracu dar trebuia de procedat? Ce trebuia de făcut? Că și așa e dosar și așa e dosar.”

Dorin Chirtoacă este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu la executarea unor hotărâri judecătorești privind asigurarea cu locuințe a polițiștilor, procurorilor și judecătorilor. Primarul suspendat al Capitalei ar fi încheiat 81 de tranzacții de împăcare și a achitat din mijloace ale bugetului municipal peste 66 de milioane de lei, mai multor categorii de bugetari care, potrivit legii, urmau a fi asigurați cu spațiu locativ. Conform procurorilor, municipalitatea era obligată să acorde familiilor locuințe cu drept de folosință și nicidecum să le ofere mijloace financiare pentru procurarea spațiului locativ în proprietate privată.

Dorin Chirtoacă este în prezent acuzat în dosarul privind organizarea parcărilor cu plată în Chișinău și se află în arest la domiciliu. După ce dosarul său a fost trimis în judecată, instanța a dispus suspendarea lui din funcția din funcția de primar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău