Avocat, reținut în flagrant de CNA. Ar fi pretins 5500 de euro pentru a influența o magistrată de la Drochia

  • 22 Noiembrie 2022 14:42
Avocat, reținut în flagrant de CNA. Ar fi pretins 5500 de euro pentru a influența o magistrată de la Drochia

Un avocat a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de către ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii din cadrul oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Bărbatul ar fi pretins și primit 5500 de euro de la un cetățean, pentru a influența o decizie în dosarul în care clientul său era acuzat de furt, anunță CNA.

Potrivit denunțătorului, avocatul ar fi susținut că ar avea influență asupra unei magistrate din cadrul  Judecătoriei Drochia, sediul central, și că ar putea să o determine să judece dosarul penal de învinuire a clientului său, astfel încât în privința învinuitului să fie emisă o decizie judecătorească de achitare.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar avocatul a primit, sub controlul DGT Nord a CNA și al procurorilor, suma de 5500 de euro, în două tranșe. Astăzi, 22 noiembrie, în urma livrării celei de-a doua tranșe, avocatul a fost reținut, banii fiind depistați în buzunarul scurtei.

În prezent, se desfășoară percheziții în oficiul avocatului din Bălți, în automobilul acestuia și la domiciliu. Omul legii a fost reținut pentru 72 ore, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:6,69 m/s
Wed
1
Thu
4
Fri
8
Sat
12
Sun
12
Arhivă Radio Chișinău