Avocat: Deputații și inspectorii au acționat abuziv blocând activitatea Carierei Micăuți

  • 13 Aprilie 2021 12:18
Avocat: Deputații și inspectorii au acționat abuziv blocând activitatea Carierei Micăuți

Avocatul Andrei Iosip susține că, pe 12 aprilie, deputatul Alexandru Slusari a pătruns ilegal pe teritoriul SA Cariera Micăuți și a blocat abuziv activitatea entității. Or, potrivit lui, aceste fapte au avut loc în lipsa unor acte justificative prin care să se impună Carierei Micăuți sistarea activității de extragere a zăcământului sau stoparea lucrărilor de prelucrare și valorificare a produsului obținut anterior. Mai mult, afirmă apărătorul, la insistența și indicația lui Slusari și a deputatului Lilian Carp, inspectorii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului au aplicat ca măsură restrictivă sigilarea excavatoarelor aflate pe teritoriul carierei, ca și bunuri ale persoanei supusă controlului, însă  fără a identifica proprietarul de drept al acestora.

Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Iosip a declarat că ceea ce se întâmplă în ultima perioadă este o continuare a atacului raider care conturează un interes și influență vădită a politicului în acest proces. „Analizând acțiunile unor deputați, considerăm că Comisia de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile este platforma organizată de unii deputați pentru a influența activitatea autorităților statului, instanțelor de judecată, în vederea sistării activității Carierei Micăuți, iar în caz de necesitate să meargă nemijlocit la Carieră și să stopeze activitatea, așa după cum am fost martorii evenimentelor de ieri, care cu atâta fast au fost transmise live”, a menționat avocatul.

El a mai spus că excavatoarele de pe teritoriul carierei nu se află în proprietatea acesteia și, respectiv, nu puteau fi sigilate. Potrivit apărătorului, Cariera Micăuți este atacată fără precedent de politicieni cu interese obscure, care mimează anchetarea modului de exploatare a substanțelor minerale utile, pe când de fapt interesele sunt altele.

Amintim că vicepreședintele partidului Platforma DA, deputatul Alexandr Slusari, susține că, în pofida tuturor demersurilor de „demascare a ilegalităților” de la cariera Micăuți, făcute de comisia de anchetă, acolo lucrările de extragere continuă. Parlamentarul a blocat drumul de acces la carieră, după ce odată cu plecarea reprezentanților inspectoratului ecologie și a deputaților, lucrările la carieră au reînceput

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău