Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră moldo-română este obligatoriu

  • 21 Septembrie 2022 17:04
Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră moldo-română este obligatoriu

Avizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră moldo-română este obligatoriu, inclusiv pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră. Documentul se eliberează de către Poliția de Frontieră. Precizările au fost făcute de Tatiana Cîrlig, ofițer al Direcției regim și ordine publică al Poliției de Frontieră, într-un live privind regulile de desfășurare a vânătorii în zona de frontieră, transmite IPN.

vizul pentru desfășurarea vânătorii în zona de frontieră nu exclude obligația deținerii permisului de acces în zona de frontieră. La eliberarea avizului persoana trebuie să prezinte cererea, lista participanților la vânătoare, originalul și o copie a actului de identitate al fiecărui participant, al carnetului de vânător, autorizației sau permisului de vânătoare. La fel este necesară prezentarea permisului de port armă, a copiei certificatului de înmatriculare a mijlocul de transport care va fi folosit la vânătoare și pașaportului cânelui de vânătoare, a precizat ofițerul Poliției de Frontieră.

În cazul în care se planifică o ședință de vânătoare în grup, colectivă, cereri și seturi de documente pentru participanți pot fi depuse către un reprezentant al grupului. Termenul de examinare a cererii este de cinci zile lucrătoare.

Persoana care a obținut avizul va putea desfășura vânătoare doar după ce va fi efectuat instructajul de către conducerea sectorului Poliției de Frontieră. Avizul este valabil doar la prezentarea actului de identitate a persoanei.

Sezonul de vânătoare în Republica Moldova se desfășoară în perioada 21 septembrie-15 ianuarie 2023. Conform deciziei din 15 septembrie a Comisiei pentru Situații Excepționale, vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023. Vânatul în apropierea frontierei cu Ucraina este interzis. Tragerea și aflarea cu arma încărcată se interzice la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți și  zona de securitate cu regiunea transnistreană și de 1 km de la periferia oricăror altor localități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău