Avionul prăbușit la Donețk. Detalii din RAPORT

  • 05 Martie 2015 09:31
Avionul prăbușit la Donețk. Detalii din RAPORT

Aeronava malaeziană Boeing 777, care s-a prăbușit în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei, a fost lovită de o rachetă "Buk", lansată cu un sistem rusesc și, cel mai probabil, de către un echipaj rus - informează serviciul de presă al Procuraturii din Olanda, sub a cărui conducere un grup internațional de specialiști în criminologie investighează tragedia.Potrivit…

Aeronava malaeziană Boeing 777, care s-a prăbușit în iulie 2014 în estul separatist al Ucrainei, a fost lovită de o rachetă "Buk", lansată cu un sistem rusesc și, cel mai probabil, de către un echipaj rus - informează serviciul de presă al Procuraturii din Olanda, sub a cărui conducere un grup internațional de specialiști în criminologie investighează tragedia.

Potrivit unui raport întocmit în acest sens, racheta "Buk" a fost adusă din Rusia în Ucraina cu puțin timp înainte de tragedie, acest lucru fiind confirmat de numeroase fotografii și înregistrări video, precum și de către martorii audiați în cazul respectiv.

Anchetatorii grupului internațional de specialiști în criminologie susțin că au colectat și prelucrat peste un milion de documente, fotografii și înregistrări video, ceea ce a dus la suplimentarea în mod semnificativ a numărului de experți, din cauza volumului mare de lucru.

În prezent, specialiștii studiază probele care pot fi folosite în instanță, pentru a solicita un verdict în cazul prăbușirii avionului la Donețk. Surse din Procuratura olandeză mai susțin că există indicii clare că serviciile secrete ruse încearcă în mod constant să intre în sistemele informatice ale poliției și procurorilor olandezi. În plus, telefoanele și laptopturile utilizate de anchetatori în Ucraina, care au avut contact cu rețelele de internet locale, au trebuit să fie distruse, după ce au fost infectate cu spyware

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău