Avionul prăbușit în Indonezia | Primele date pe care le indică cutia neagră

  • 05 Noiembrie 2018 13:41
Avionul prăbușit în Indonezia | Primele date pe care le indică cutia neagră

Soerjanto Tjahjono, șeful Comitetului pentru Siguranța Transporturilor din Indonezia, a declarat că datele descărcate din cutia neagră a avionului prăbușit după decolarea de la Jakarta au relevat că indicatorul de viteză nu funcționase corect în cursul ultimelor patru zboruri ale aeronavei, potrivit Mediafax.

Tjahjono și Nurcahyo Utomo, membru al echipei de investigații, au declarat luni că problema a fost similară în cursul ultimelor patru zboruri, inclusiv înainte de prăbușirea avionului pe data de 29 octombrie, relatează cotidianul The Washington Post.

Oficialii au precizat că datele descărcate par să confirme rapoartele că altitudinea și viteza avionului erau neregulate înainte de prăbușire.

Scafandrii au recuperat joi una din cutiile negre ale avionului, mai exact înregistratorul de date de zbor. Autoritățile continuă să caute cea de-a doua cutie neagră, anume înregistratorul de voce din cockpit.

Momentan nu se cunosc clar cauzele prăbușirii avionului, însă descoperirea și recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informații cruciale despre incidentul aviatic.

O aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbușit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internațional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău