Avionul prăbușit în Columbia | Directorul companiei a fost arestat

  • 07 Decembrie 2016 09:09
Avionul prăbușit în Columbia | Directorul companiei a fost arestat

Autoritățile boliviene l-au arestat pe directorul companiei implicate în accidentul de avion de săptămâna trecută, soldat cu 71 de morți, inclusiv cea mai mare parte a echipei de fotbal braziliene Chapecoense.

Gustavo Vargas, un general în retragere, a fost reținut în cadrul anchetei în accident. Avionul, operat de compania LaMia, ducea echipa columbiană la cel mai important meci al său de până acum, când a rămas fără combustibil.

Un oficial bolivian, Cecilia Castedo, susține că l-a avertizat pe pilot înainte de decolare că destinația aleasă, Medellin, din Columbia, se află la limita distanței permise cu un singur plin de combustibil al avionului și că este riscant să accepte un astfel de zbor.

Femeia a cerut între timp azil în Brazilia, spunând că a primit amenințări și că a fost supusă la abuzuri.

Șase oameni au supraviețuit accidentului. Unul dintre ei, un membru al echipajului, Erwin Tumuri, a declarat că o oprire prevăzută inițial pentru alimentare, în orașul Cobija, din nordul Boliviei, a fost anulată de pilot.

Nici însoțitorii de bord, nici pasagerii nu au fost anunțat că avionul are probleme electrice sau de combustibil, a adăugat Tumuri.

LaMia a fost înregistrată inițial în Venezuela, înainte de a-și muta sediul în Bolivia. Are numai trei avioane, dintre care două sunt operaționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău