Avionul PRĂBUȘIT în Alpii francezi: Lufthansa a repatriat 44 de rămășițe pământești

  • 10 Iunie 2015 08:17
Avionul PRĂBUȘIT în Alpii francezi: Lufthansa a repatriat 44 de rămășițe pământești

Rămășițele pământești a 44 de victime germane ale accidentului avionului companiei Germanwings, primele după prăbușirea care a făcut 150 de morți, în martie, în Alpii francezi, au fost repatriate marți seară cu un zbor special Lufthansa.Aparatul, un avion-cargou de tip MD-11, a aterizat la Düsseldorf în Germania, în jurul orei locale 22.30 (20.30 GMT),…

Rămășițele pământești a 44 de victime germane ale accidentului avionului companiei Germanwings, primele după prăbușirea care a făcut 150 de morți, în martie, în Alpii francezi, au fost repatriate marți seară cu un zbor special Lufthansa.

Aparatul, un avion-cargou de tip MD-11, a aterizat la Düsseldorf în Germania, în jurul orei locale 22.30 (20.30 GMT), a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei aeriene.

Acesta a decolat la ora locală 21.03 de pe aeroportul Marignane, din apropiere de Marsilia, în sudul Franței, unde sicriele au fost îmbarcate sub ploaie.

Zborul special a avut la două zile după o întâlnire la Paris între procurorul orașului Marsilia, Brice Robin, și rude ale victimelor, pentru a discuta în special despre identificarea și repatrierea corpurilor victimelor.

Săptămâna trecută, familiile a 16 liceeni decedați din micul orășel Haltern am See (vestul Germaniei) au scris Lufthansa pentru a-și exprima mânia în fața întârzierii anunțate de compania aeriană în repatrierea rămășițelor pământești.

În scrisoarea lor, rudele au subliniat că repatrierea corpurilor era prevăzută inițial pentru 9 și 10 iunie și că au programat înmormântările începând cu 12 iunie. Ele au reacționat cu vehemență după ce compania le-a informat într-un mesaj 'lapidar', potrivit acestora, despre suspendarea procedurii de repatriere, din cauza erorilor în întocmirea certificatelor de deces.

Cu toate acestea, în Franța, primarul din Prads-Haute-Bléone (sud), Bernard Bartolini, care a semnat cele 150 de acte de stare civilă, a declarat că nu este 'nicio problemă', numai simple greșeli de tipărire a 'numelor străine'. 'Asta însă nu blochează absolut nimic (...) Toate actele au plecat de trei săptămâni și, pe măsură ce primim corecturile cerute de procuror, le aplicăm', a afirmat edilul.

Avocatul unora din aceste familii, Elmar Giemulla, a confirmat ulterior într-un scurt comunicat că 'înmormântările vor putea avea loc așa cum a fost prevăzut'.

'După acest prim zbor special spre Düsseldorf, celelalte victime vor fi repatriate în țara lor de origine în următoarele săptămâni', a mai informat Lufthansa.

În catastrofa aviatică de la 24 martie și-au pierdut viața 150 de persoane, dintre care 72 de cetățeni germani. Potrivit anchetatorilor, avionul companiei Germanwings a fost prăbușit în mod voluntar de copilotul Andreas Lubitz, care suferise în trecut grave tulburări psihice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău