Avion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

  • 19 Ianuarie 2020 13:40
Avion de pasageri doborât lângă Teheran: Victimele ucrainene au fost repatriate

Trupurile neînsuflețite ale celor 11 cetățeni ucraineni uciși în momentul în care avionul în care se aflau a fost doborât accidental de forțele armate iraniene la începutul lunii au fost repatriate duminică în Ucraina, unde a fost organizată o ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Toți cei 176 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bordul avionului operat de compania Ukraine International Airlines și-au pierdut viața când aparatul de tip Boeing 737-800 a fost doborât la 8 ianuarie, într-un moment în care Iranul era în alertă, în așteptarea unui atac american.

Majoritatea persoanelor aflate la bord erau iranieni sau aveau dublă cetățenie. Canada a avut 57 de cetățeni la bord, iar nouă dintre cei 11 cetățeni ucraineni uciși erau membri ai echipajului.

În prezența președintelui Volodimir Zelenski, sicriele înfășurate în steagul ucrainean au fost coborâte unul câte unul dintr-un avion al armatei ucrainene și urcate într-un dric care aștepta pe aeroportul internațional Borispol, situat la 29 kilometri est de Kiev.

Militarii au arborat steaguri care reprezentau diversele naționalități ale celor uciși.

Rudele victimelor au sosit la aeroport cu buchete de flori.

Membri ai personalului companiei aeriene ucrainene, unii cu lacrimi în ochi, așteptau pe pistă.

Iranul a anunțat sâmbătă că va trimite în Ucraina cutiile negre ale avionului pentru citirea datelor, dar nu a spus când anume va face acest lucru. Este de așteptat ca oficialități iraniene să se deplaseze în Ucraina săptămâna viitoare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău