Avioanele NATO au fost ridicate de la sol de peste 300 de ori în 2023 pentru a intercepta aeronave rusești

  • 29 Decembrie 2023 13:45
Avioanele NATO au fost ridicate de la sol de peste 300 de ori în 2023 pentru a intercepta aeronave rusești

Avioanele NATO au fost ridicate de la sol de peste 300 de ori în 2023 pentru a intercepta avioane militare ruse, a anunțat vineri organizația, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Marea majoritate a interceptărilor aeriene dintre avioanele NATO și cele ale Rusiei s-au desfășurat în siguranță și în mod profesionist. Încălcările spațiului aerian al NATO de către avioane militare ale Rusiei au fost rare și în general de scurtă durată", a transmis NATO, care a adăugat că majoritatea interceptărilor s-au petrecut în Marea Baltică.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, NATO și-a consolidat în mod substanțial apărarea antiaeriană pe flancul său estic, cu mai multe avioane de luptă, cu zboruri de supraveghere și sistemele de apărare antiaeriană amplasate la sol.

"Avioanele de luptă ale NATO sunt la datorie 24 de ore din 24, gata să se ridice de la sol în caz de zboruri suspecte sau neanunțate în apropierea spațiului aerian al aliaților noștri", a afirmat într-o declarație de presă purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău