Avioanele NATO au fost nevoite să întercepteze aparate de zbor rusești de trei ori într-o singură zi

  • 24 Noiembrie 2018 14:04
Avioanele NATO au fost nevoite să întercepteze aparate de zbor rusești de trei ori într-o singură zi

Avioanele de vanatoare ale Forțelor Aeriene germane, din cadrul misiunii NATO de patrulare a spațiului aerian baltic, au decolat pe 21 noiembrie de trei ori pentru a intercepta aeronave militare rusești, se arata pe site-ul Comandamentului forțelor aeriene NATO.

Potrivit organizației, primul avion rusesc de transport An-26 a fost identificat la ora 8:30 dimineața (9:30 ora Moscovei) în largul coastei Lituaniei. Aparatul venea din regiunea Kaliningrad și nu a anuntat planul său de zbor. Două avioane de luptă ale Forțelor Aeriene germane Eurofighter s-au ridicat de la sol pentru a-l intercepta, menționează Pagina de Rusia.

Două ore mai târziu, un avion de lupta MiG-29 a fost înregistrat lângă spațiul aerian al NATO. De  asemenea, a fost escrotat de un aparat german.

Mai târziu, radarul a descoperit două avioane militare de transport Il-76, care zburau din regiunea Leningrad in Kaliningrad. Nici acestea nu au raportat ruta de zbor, aeronavele NATO fiind nevoite sa le intrecepteze.

„Toate aeronavele ruse au zburat în spațiul aerian internațional. Interceptarile din partea NATO reprezinta o măsură obișnuită de prevenire”, a explicat Alianța.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău