Avioanele de vânătoare britanice desfășurate în România au interceptat două avioane de luptă rusești deasupra Mării Negre

  • 22 August 2018 14:26
Avioanele de vânătoare britanice desfășurate în România au interceptat două avioane de luptă rusești deasupra Mării Negre

Avioanele de vânătoare de tip Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force (Forțele Regale Aeriene Britanice, RAF) desfășurate în România au interceptat miercuri dimineață două avioane de luptă rusești Su-30 Flanker în apropiere de spațiul aerian al NATO deasupra Mării Negre, a informat Royal Air Force pe pagina sa oficială de Facebook.

Avioanele de vânătoare Typhoon ale RAF operează în conformitate cu misiunea NATO de supraveghere aeriană (EAP), în cadrul căreia Forțele Aeriene Regale britanice acționează pentru a descuraja orice agresiune venită din partea Rusiei, pentru a da asigurări României și restului aliaților NATO privind angajamentul Marii Britanii pentru apărarea colectivă, se precizează în comunicatul RAF.

Săptămâna trecută, șase bombardiere rusești au fost interceptate deasupra Mării Negre de avioane de vânătoare britanice desfășurate în România și care securizează spațiul aerian al NATO. Aparatele de tip Eurofighter Typhoon au decolat de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu ''ca răspuns la prezența a șase bombardiere tip Sukhoi Su-24 Fencer care se aflau în apropierea spațiului aerian al NATO, deasupra Mării Negre", potrivit unui comunicat al Royal Air Force. Bombardierele rusești s-au îndreptat apoi spre Crimeea, a menționat sursa citată.

Patru bombardiere tip Typhoon sunt desfășurate în cadrul acestei misiuni la baza militară din Mihail Kogălniceanu, unde se află sute de militari americani.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău