AVIASAN a recepționat opt reanimobile noi

  • 27 Mai 2021 12:34
AVIASAN a recepționat opt reanimobile noi

Serviciul republican de asistența medicală de urgență AVIASAN a primit opt procurate cu susținerea Băncii Mondiale, care a oferit 1,140 mln de euro. Două din cele opt reanimobile sunt destinate transportării copiilor, transmite IPN.

Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a menționat că cele opt autospeciale corespund standardelor internaționale în medicină și vor contribui la sporirea ratei de supraviețuire a pacienților stare gravă.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihail Ciocanu, a precizat că AVIASAN activează non-stop. Anual, între 4 și 5 mii de pacienți au nevoie de acest serviciu de urgență sau zilnic este solicitat pentru 10-16 pacienți în stare gravă. 45 la sută dintre solicitările către AVIASAN sunt pentru copii și nou-născuți, care au nevoie de terapie intensivă, dar și de intervenții chirurgicale de urgență.  Totodată, serviciul asigură transportarea medicamentelor și a utilajelor medicale către spitalele din țară.

Natalia Chilian, medic superior la Serviciul AVIASAN, a precizat că cele opt reanimobile sunt dotate cu defibrilatoare, dispozitive electronice care monitorizează ritmul inimii, pompe de perfuzie, aparate de ventilație și monitorizare a funcției respiratorii. Cele două ambulanțe pentru copii au și incubatoare.

Reanimobilele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău