Directorul Avia-Invest, cu referire la declarațiile lui Igor Dodon: Se întreprind acțiuni pentru falimentarea artificială a companiei

  • 18 Mai 2020 12:02
Directorul Avia-Invest, cu referire la declarațiile lui Igor Dodon: Se întreprind acțiuni pentru falimentarea artificială a companiei

Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în administrarea statului după ce premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul va declanșa astăzi procedura de insolvabilitate a companiei „Avia Invest”. Pe de altă parte, reprezentanții companiei susțin că sunt supuși unor presiuni politice și amenință cu atragerea Republicii Moldova în procese judiciare în instanțele internaționale. Cu detalii, Cornel Ciobanu.

Autoritățile au anunțat încă acum câteva săptămâni că ”Avia-Invest” ar avea o datorie de peste 20 de milioane de lei față de Autoritatea Aeronautică Civilă. Săptămâna trecută, subiectul privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău în 2013, dar și datoriile companiei au fost discutate la Consiliul Suprem de Securitate. Iar astăzi, premierul Ion Chicu a declarat că Avia Invest ar fi intrat în incapacitate de plată și a anunțat că va demara procedura de insolvabilitate.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei susțin că ar fi supuși unor presiuni politice. Potrivit acestora, s-ar întreprinde acțiuni pentru falimentarea artificială a companiei, iar mai multe mijloace financiare, inclusiv pentru achitarea datoriilor și restanțelor sunt blocate în bănci. Avia-Invest, intenționează să atace R. Moldova la Curtea de arbitraj internațional de la Stockholm, a declarat avocatul companiei, Victor Panțâru.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat încă săptămâna trecută, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că actualii concesionari ar putea rămâne în scurt timp fără Aeroport.

Președintele comisiei parlamentare de anchetă privind concesionarea Aeroportului, Igor Munteanu, consideră însă că așteptările lui Igor Dodon sunt prea optimiste, iar compania are șanse mari să câștige un proces într-o instanță internațională din cauza erorilor guvernării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău