Avertizare meteorologică! Cod Galben de vânt puternic și înghețuri

  • 14 Aprilie 2020 12:39
Avertizare meteorologică! Cod Galben de vânt puternic și înghețuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins până miercuri Codul Galben de vânt puternic, iar până joi, 16 aprilie, a anunțat avertizare de înghețuri, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de astăzi se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

De asemenea, specialiștii SHS susțin că în orele nocturne și ale dimineții, pe 15-16 aprilie, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-5°С.

Înghețurile prognozate nu vor afecta semnificativ valorile termice din timpul zilei. Astfel, până vineri, mercurul termometrelor, în diferite zone ale țării, va oscila între 10-19 grade Celsius. În mod obișnuit, mai cald va fi în sud și cu 2-3 grade mai frig, în nord. În perioada de referință, în unele zone se prevăd ploi de scurtă durată, izolat cu lapoviță. Însă vineri, 17 aprilie, în țară se așteaptă până la 25 de grade de căldură.

Până la 17 aprilie, în țară este în vigoare și Codul Galben de secetă hidrologică, cauzată de temperaturile ridicate și lipsa precipitațiilor, în râurile și bazinele acvatice. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău