Avertizare de pericol excepțional de incendiu

  • 27 Iunie 2023 09:32
Avertizare de pericol excepțional de incendiu

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul incendiilor de vegetație. Informarea oamenilor vine în contextul avertizării lansate de Serviciului Hidrometeorologic de Stat de pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural, care se va menține pe teritoriul R. Moldova în intervalul de timp 27 iunie – 05 iulie.

În acest context, pompierii îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Totodată, specialiștii recomandă evitarea utilizării focului pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement.

Mai mult, angajații sectorului agricol sunt rugați să nu alimenteze tehnica agricolă cu carburanți și lubrifianți în preajma lanurilor cu cereale, în vederea prevenirii unor incendii de proporții.

În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse. De asemenea, în vederea prevenirii incendiilor, salvatorii vin cu recomandări către maturi, care au în grijă copii, să-i monitorizeze strict, pentru a nu le permite jocul cu focul în spațiile deschise și în casele de locuit.

În situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău