Avertismentul Poliției în contextul protestului de mâine. Șoferii sunt îndemnați să evite deplasarea pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor A. Pușkin - Bănulescu-Bodoni

  • 22 August 2020 18:03
Avertismentul Poliției în contextul protestului de mâine. Șoferii sunt îndemnați să evite deplasarea pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor A. Pușkin - Bănulescu-Bodoni

În contextul protestului care vor avea loc mâine, 22 august, în municipiul Chișinău, Poliția anunță că va fi la datorie „în vederea asigurării eficiente a ordinii publice și securității circulației rutiere și va interveni, în caz de necesitate.

Astfel, Poliția solicită, într-un comunicat, organizatorilor și participanților la intruniri, să respecte conduita impusă de Legea cu privire la întruniri, dar și măsurile de prevenire și răspândire a infecției cu virusul COVID-19. „Precizăm, că Poliția nu va tolera acțiunile care nu sunt încadrate în limita câmpului legal și recomandăm participanților să dea dovadă de comportament bazat pe comunicare și dialog, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației pentru ca acțiunile  să se desfășoare în condiții optime”, avertizează Inspectoratul General de Poliție. 

De asemenea, instituția menționează că, în timpul întrunirilor este interzisă deținerea de arme,  explozive, de orice substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

„De asemenea, este interzisă incitarea la discriminare sau violență publică, subminarea securității naționale sau a integrității teritoriale a țării, săvîrșirea infracțiunilor, încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, încălcarea moralității publice, a drepturilor și a libertăților altor persoane ori punerea în pericol a vieții sau a sănătății acestora. Pentru noi siguranța cetățeanului este o prioritate, astfel,  în caz de urgență,  apelați la numărul unic  112 sau  adresați-vă cu încredere celui mai apropiat polițist”, se mai arată în comunicat. 

Totodată, polițiștii recomandă conducătorii auto să evite  deplasarea pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, segmentul amplasat în perimetrul străzilor A. Pușkin - Bănulescu-Bodoni.

Menționăm că Partidul „Democrația Acasă” a anunțat că va organiza mâine, 23 august, la ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale, protestul „Jos Dodon”, iar cetățenii de acasă și din diaspora sunt îndemnați să vină pentru a cere demisia președintelui. 

„Diaspora vine acasă să ajute frații rămași acasă să elibereze Statul de agentura rusescă în frunte cu Dodon”, susțin reprezentanții formațiunii. 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău