Avertismentul OMS: Pandemia de COVID-19 este în fază critică în regiunea Asia-Pacific

  • 25 August 2021 12:03
Avertismentul OMS: Pandemia de COVID-19 este în fază critică în regiunea Asia-Pacific

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri că pandemia de COVID-19 în regiunea Asia-Pacific este în "fază critică" și trebuie făcut tot posibilul pentru a limita acum transmiterea și apariția unor variante mai periculoase, informează DPA, potrivit Agerpres.

Takeshi Kasai, director regional al OMS în regiunea Pacificului de Vest, a remarcat că numărul de cazuri și decese de COVID-19 în țările din Asia-Pacific "crește brusc", în principal din cauza variantei extrem de contagioase Delta a coronavirusului.

În primele trei săptămâni ale lunii august, regiunea a reprezentat 10% din cazurile globale de COVID-19 și mai mult de 8% din decesele la nivel mondial, a spus el. "În această fază critică a pandemiei, trebuie să lucrăm împreună", a adăugat el, într-o conferință de presă online. Odată cu creșterea cazurilor în mai multe țări din regiune, două scenarii sunt posibile în lunile următoare, a notat Kasai.

Primul scenariu este unul în care riscul de COVID-19 este redus și poate fi gestionat ca gripa sezonieră și alte boli prevenite prin vaccinare și măsuri de prevenție, a spus el.

"Al doilea scenariu este când alte variante mai periculoase sunt capabile să evolueze, variante care se răspândesc chiar mai ușor, provoacă boli mai severe sau sunt rezistente la vaccinurile existente", a adăugat el.

"Acest scenariu și toate costurile asociate legate de sănătate, sociale și economice (...) este ceea ce vrem să evităm dacă este posibil", a insistat el. "Cel mai bun mod în care putem face acest lucru este să facem tot ce putem pentru a limita acum transmiterea", a adăugat el. (Agerpres)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău