Avertismentul OMS | Care ar putea fi noul epicentru al pandemiei COVID-19

  • 24 Martie 2020 21:21
Avertismentul OMS | Care ar putea fi noul epicentru al pandemiei COVID-19

Președintele Donald Trump continuă să minimizeze pericolele pandemiei COVID-19, însă experții din sănătate avertizează că SUA ar putea deveni noul epicentru al pandemiei – întrucât astăzi epicentrul este în Europa.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat marți că văd „o accelerare masivă” a infecțiilor cu coronavirus în SUA și a atras atenția că America are potențialul de a deveni noul epicentru al crizei globale, potrivit Washington Post, citat de Ziarul Financiar.

În ceea ce privește criza economică generată de pandemie, Washington-ul este în impas momentan, întrucât pachetul de 2.000 mliarde dolari care ar trebui să salveze economia este blocat în Congres, unde Republicanii și Democrații nu pot pica de acord. Negocierile continuă marți, iar deal-ul ar trebui anunțat până la finalul zilei.


În SUA au fost confirmate peste 46.000 de cazuri de coronavirus, deși experții consideră că cifrele reale sunt mult mai mari. Luni, SUA a înregistrat pentru prima dată 100 de decese într-o singură zi.

Numărul total de decese se ridică marți la 582 de persoane, în timp ce numărul celor vindecați se ridică la 295.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău