Avertismentul lui Bill Gates în legătură cu vaccinul pentru COVID-19

  • 13 Iulie 2020 17:33
Avertismentul lui Bill Gates în legătură cu vaccinul pentru COVID-19

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat că vaccinul pentru COVID-19 ar trebui distribuit către oamenii care au cea mai mare nevoie de acesta și nu către „cel mai mare ofertant”, potrivit CNBC, citat de Ziarul Financiar.

„Dacă lăsăm medicamentele și vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor și locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă și mai mortală”, a declarat Gates, potrivit sursei citate.

„Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuție bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influență de piață.”

Firma britanică de biotehnologie Moderna, compania farmaceutică americană AstraZeneca și grupul chinez Sinovac Biotech au făcut progrese notabile în ultimele săptămâni în crearea unui vaccin anticoronavirus. Cu toate acestea, Moderna, care lucrează cu Institutul Național de Sănătate din SUA, a declarat că faza a treia a testelor clinice va fi amânată cu câteva săptămâni.

Bill Gates a început să avertizeze lumea în legătură cu pericolul unei potențiale pandemii încă din 2014, încercând să pornească o conversație în acest sens și cu Donald Trump în momentul preluării funcției de președinte al Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău