Avertismentul lui Bill Gates după ce Donald Trump a tăiat fondurile Organizației Mondiale a Sănătății. Culisele războiului Trump-OMS

  • 15 Aprilie 2020 15:18
Avertismentul lui Bill Gates după ce Donald Trump a tăiat fondurile Organizației Mondiale a Sănătății. Culisele războiului Trump-OMS

Donald Trump a găsit vinovatul pentru răspândirea pandemiei de coronavirus – Organizația Mondială a Sănătății. Liderul de la Casa Albă o acuză că a promovat propaganda și dezinformările Chinei, iar prin asta a ajutat la răspândirea epidemiei de coronavirus în toată lumea. Drept pedeapsă, Donald Trump a suspendat finanțarea organizației.

Trump: Avem o investigație în desfășurare în ce privește Organizația Mondială a Sănătății. Vom afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Trump acuză Organizația că pe 14 ianuarie a validat și promovat un raport prin care China respingea ipoteaza potrivit căreia noul coronavirus s-ar putea transmite de la om la om, desi Taiwanul atrăgea atenția acestui periocol. Peste nicio o săptămână, pe 22 ianuarie, OMS s-a văzut nevoită să admită că o astfel de posibilitate există, în urma unei anchete proprii pe care a făcut-o în Wuhan.

Donald Trump: I-am spus asta președintelui Xi, i-am spus că Organizația Mondială a Sănătății este foarte orientată către China, China avea întotdeauna dreptate, nu poți face asta, nu poți face asta, nu e correct.

Într-un răspuns pentru Mediafax, reprezentantul României la OMS, Miljana Grbic, spune că Organizația se bazează pe buna credință a statelor membre: “ OMS depinde de statele membre pentru a furniza date precise și în timp util și nu are mandatul de a verifica datele prin alte mijloace.”

La rândul său, directorul OMS respinge acuzațiile. Mai multe voci acuză OMS și că a întârziat decalrarea unei pandemiei, chair și după ce temutul visur a ajuns pe toate continentele lumii, cu excepția Antarcticii.  

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS: Nevoia de solidaritate este mai mare ca oricând. Ce se întâmplă într-un loc, ne aafectează pe toți. Nu putem trăi doar între granițele propriilor țări.

Două rapoarte secrete, apărute în presa internațională acuză China că a ascuns mai bine de o lună și jumătate epidemia de coronavirus cu care se confrunta. Potrivit datelor din aceste rapoarte, primul caz de coronavirus ar fi apărut în China, pe 17 noiembrie. Abia pe 31 decembrie, Beijingul a informat OMS că se confruntă cu mai multe cazuri de pneumonie de origine necunoscută.

Donald Trump este acuzat că prin acuzațiile aduse OMS încearcă să mute atenția de la greșelile pe care le-a făcut în gestinoarea crizei sanitare din SUA, în timp ce miliardarul și filantorpul, Bill Gates, atrage atenția că suspendarea finanțării OMS, în plină pandemie, este o mișcare periculoasă.

sursa: medifax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău