Avertismente tot mai dure privind criza lanțurilor de aprovizionare. Ar putea dura cel puțin încă un an

  • 27 Octombrie 2021 08:49
Avertismente tot mai dure privind criza lanțurilor de aprovizionare. Ar putea dura cel puțin încă un an

Criza lanțurilor de aprovizionare afectează redresarea celei mai mari economii a Europei, Germania, scrie Financial Times. Încrederea a scăzut în toate sectoarele cu excepția construcțiilor, în condițiile în care blocajele existente la nivelul lanțurilor de aprovizionare afectează capacitatea de producție.

Jeremy Nixon, șeful uneia dintre cele mai mari companii de transport maritim din lume, Ocean Network Express, a lansat cel mai recent avertisment cu privire la efectul pe care criza lanțurilor de aprovizionare îl are asupra comerțului internațional. Potrivit acestuia, criza ar putea dura cel puțin încă un an dacă guvernele nu-și vor crește investițiile în porturi, linii feroviare, depozite și sisteme rutiere, scrie digi24.ro.

Marea Britanie ar putea rămâne fără spațiu de depozitare în decurs de un an în condițiile în care per­turbarea lanțurilor de apro­vizionare coincide cu o creștere puternică a sectorului de cumpărături online, avertizează un agent din sectorul imobiliar. Mai mult de un sfert dintre cumpărăturile din sectorul britanic de retail sunt realizate acum online, deși nivelul a scăzut de la un vârf de 37% atins în ianuarie, relevă date oficiale. Pe fondul temerilor privind întârzierea livrărilor, ia amploare și fenomenul cumpără online, preia din magazin.

Efectele crizei lanțurilor de aprovizionare vor deveni vizibile și în ceea ce privește câștigurile companiilor pe trimestrul trei, scrie Mediafax.

Din cauza aceleiași crize, industria publicității este nevoită să-și regândească marile campanii de promovare în cea mai importantă perioadă a sa, cea de dinaintea sărbătorilor de iarnă. După cum arată editorul Toy Insider, "nu poți face publicitate unei jucării despre care nu știi dacă va apărea pe rafturile magazinelor".

Între timp, constructorii auto europeni avertizează că industria riscă o repetare a crizei semiconductorilor. Constructorii auto europeni trebuie să-și reducă dependența de Asia, riscând în caz contrar o repetare a crizei care a dus la închideri de fabrici pe întregul continent, a avertizat șeful asociației auto a regiunii.

Oliver Zipse, președinte al ACEA și șef al BMW, avertizează că industria "va suferi consecințe severe și imediate" legate de incapacitatea sa de a cumpăra componentele necesare pentru autovehicule. Într-o scrisoare trimisă Comisiei Europene, acesta arată că este necesară o inițiativă la nivel european pentru construirea de unități de producție de semiconductori în regiune care să rivalizeze cu centrele din Asia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău