Avertisment | Prețurile telefoanelor cu Android vor crește

  • 20 Iulie 2018 11:02
Avertisment | Prețurile telefoanelor cu Android vor crește

Unul dintre principalele motive pentru care sunt atât de răspândite și pentru care fanii de Android își iubesc telefoanele este faptul că acestea sunt ieftine. Acest lucru este posibil să se schimbe în curând, având în vedere că furnizorul sistemului de operare a încasat o amendă record din partea Comisiei Europene și este posibil să-și schimbe politica de a mai oferi gratuit sistemul de operare producătorilor de telefoane mobile, scrie Business Insider, citat de Mediafax.

Alphabet Inc, compania-mamă a Google a primit o amendă de 5 mld. de dolari din partea UE. Autoritatea de Concurență a Uniunii Europene a verificat posibilitatea unui abuz de poziție dominantă din partea Google prin sistemul său de operare – Android -  care este folosit de peste 80% din smartphone-urile din întreaga lume. Concurența acuză Google că și-ar fi promovat propriile aplicații și servicii mobile, în mod special motorul său de căutare.

Pe de altă parte, Google a contestat această decizie și susține că sistemul Android, care este gratuit pentru producătorii de telefoane, a crescut competitivitatea din piață, lucru ce ar fi dus la micșorarea prețurilor la smartphone-uri.

Comisia Europeană a declarat că Google trebuie să înceteze practicile considerate necompetitive într-un termen de 90 de zile.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău