Avertisment | Marea Britanie nu va putea obține accesul la piața internă a UE pe care îl vrea

  • 06 Ianuarie 2017 16:33
Avertisment | Marea Britanie nu va putea obține accesul la piața internă a UE pe care îl vrea

Marea Britanie nu va reuși să obțină, nici măcar prin contribuții bugetare, accesul la piața comună europeană pe care îl va dori după ieșirea din Uniunea Europeană, avertizează Jonathan Faull, un fost oficial britanic din Comisia Europeană, citat de Reuters.

"Poți cumpăra accesul la piața unică? Acest lucru nu este ceva care să fie de vânzare în acel mod", a declarat Jonathan Faull, un fost oficial britanic care a fost director general pentru Piața Internă în Comisia Europeană până la retragerea în anul 2016.

Guvernul Theresa May crede că va putea menține accesul la piața UE după Brexit prin anumite contribuții la bugetul comunitar.

Jonathan Faull consideră că Marea Britanie va putea obține anumite concesii din partea UE în schimbul continuării cooperării în materie de apărare.

"Dar acest lucru va fi mai complicat din afara Uniunii Europene, întrucât mecanismele utilizate aparțin în prezent comunității europene", a argumentat Faull cu ocazia participării la emisiunea Newsnight a postului BBC.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău