Avertisment al directorului OMS cu privire la "eșecul moral catastrofal" al distribuirii echitabile a vaccinurilor anti-COVID-19

  • 18 Ianuarie 2021 15:22
Avertisment al directorului OMS cu privire la

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că lumea se află în pragul unui "eșec moral catastrofal", în privința modului în care sunt distribuite vaccinurile împotriva COVID-19.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că este greșit ca unele state și companii să continue să prioritizeze acordurile bilaterale. Acesta este cel mai tăios avertisment de până acum din partea directorului OMS. În opinia sa, statele bogate urmează o abordare de genul "eu primul", chiar dacă susțin la nivel declarativ că își doresc o distribuire echitabilă a vaccinurilor.

Dr. Tedros a precizat că, până acum, au fost administrate 39 de milioane de doze de vaccin, în 49 de state cu venituri mari, în comparație cu numai 25 de doze, în una dintre cele mai sărace țări din lume. El a argumentat că nu poate fi corect ca persoanele tinere și sănătoase din țările mai bogate să fie vaccinate înainte de personalul medical și vârstnicii din țările în curs de dezvoltare.

Sursa: BBC/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău