Avertisment al comisarului european Cecilia Malmstrom: UE va aplica măsuri de retorsiune la taxele vamale anunțate de SUA

  • 10 Aprilie 2019 17:21
Avertisment al comisarului european Cecilia Malmstrom: UE va aplica măsuri de retorsiune la taxele vamale anunțate de SUA

Uniunea Europeană va adopta la rândul său taxe vamale produselor americane, dacă Statele Unite impun astfel de taxe produselor europene, așa cum a anunțat președintele Donald Trump, a avertizat miercuri comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmstrom, citată de AFP și Agerpres.

Trump a scris marți un mesaj pe contul său de Twitter în care amenința UE cu aplicarea de taxe vamale asupra unor produse în valoare de 11 miliarde de dolari, dacă europenii nu elimină subvențiile pentru Airbus.

Într-o conferință de presă la Tokyo, alături de ministrul japonez de externe Taro Kono, Malmstrom a declarat că implementarea unei taxări reciproce de către SUA și UE "ar fi o escaladare foarte regretabilă în relațiile noastre comerciale". Ea a insistat că Uniunea Europeană este dispusă să negocieze întregul subiect cu Statele Unite.

Președintele american a argumentat că impactul subvențiilor europene asupra SUA a fost recunoscut de Organizația Mondială a Comerțului (OMC). O sursă din cadrul Comisiei Europene a replicat încă de marți, conform AFP, că UE va aplica rapid măsuri de retorsiune.

AFP reamintește că între Airbus și Boeing există de 14 ani un conflict, în care cele două companii producătoare de aeronave sunt susținute de UE și, respectiv, de SUA și se acuză reciproc, la OMC, de primirea de ajutoare neconforme cu reglementările. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău