Avertisment al Asociației medicale din Tokyo, cu 100 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice

  • 14 Aprilie 2021 08:44
Avertisment al Asociației medicale din Tokyo, cu 100 de zile înaintea startului Jocurilor Olimpice

Organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo în această vară va fi "cu adevărat dificilă", din cauza situației sanitare legate de pandemie, a apreciat miercuri președintele Asociației medicale din capitala Japoniei, cu exact 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a competiției, informează AFP.

"Dacă numărul cazurilor de infectare continuă să crească, va fi dificilă organizarea Jocurilor Olimpice în forma lor actuală, cu sportivi venind din toate țările, chiar dacă nu va exista public", a avertizat Haruo Ozaki, citat de cotidianul Sports Hochi.

Responsabilul medical japonez a repetat preocupările pe pagina sa de Facebook, subliniind că a admirat personal performanțele recente ale unor sportivi japonezi.

"Nu mi-am putut stăpâni lacrimile când am văzut performanțele" înotătoarei Rikako Ikee, revenită în competiție după ce a fost diagnosticată cu leucemie în 2019, și ale jucătorului de golf Hideki Matsuyama, devenit duminică primul japonez care câștigă un titlu de Mare Șlem la această disciplină.

Dar, "din punctul meu de vedere, ca responsabil medical, aș spune că găzduirea Jocurilor este cu adevărat dificilă. Mi-aș dori cu adevărat ca organizatorii să prezinte măsuri concrete" pentru a evita creșterea infectărilor și a solicita cooperarea tuturor pentru binele sportivilor, a adăugat el.

Avertismentul a venit în momentul în care capitala Japoniei a marcat miercuri intrarea în ultimele 100 de zile înaintea startului Jocurilor, amânate cu un an din cauza pandemiei, care urmează să desfășoare în perioada 23 iulie - 8 august.

În ciuda asigurărilor organizatorilor, persistența pandemiei și reapariția bruscă a coronavirusului, inclusiv în Japonia, perturbă pregătirile pentru Jocuri și alimentează incertitudinea cu privire la posibilitatea și oportunitatea de a organiza evenimentul în această vară.

Noi restricții sanitare sunt în vigoare la Tokyo și în alte orașe nipone, probe test pentru JO au fost amânate, iar adunările cu ocazia ștafetei torței olimpice au fost reduse drastic.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău