Averea netă combinată a lui Jeff Bezos, Elon Musk și altor miliardari a crescut cu aproape 10% în timpul pandemiei

  • 24 Aprilie 2020 08:32
Averea netă combinată a lui Jeff Bezos, Elon Musk și altor miliardari a crescut cu aproape 10% în timpul pandemiei

Averea combinată a miliardarilor Americii, incluzându-i aici pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și pe șeful Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% de la începutul pandemiei, conform unui raport publicat de Institutul de studii politice (IPS) de la Washington, citat joi de Reuters, citată de Agerpres.

Această creștere în valoare a celor mai bogați americani a avut loc în timp ce în aceeași perioadă 22 de milioane de americani au solicitat ajutor de șomaj.

Chiar dacă economiile în general se confruntă cu recesiunea, acțiunile unor companii de IT și platforme care susțin lucrul de acasă ca Zoom au mers pe plus în ultimele săptămâni, pe fondul creșterii folosirii videoconferințelor și a altor instrumente de lucru de la distanță, ceea ce a dus la majorarea averilor nete ale antreprenorilor milionari care dețin cote din astfel de societăți.

"Este povestea a două pandemii, cu sacrificii foarte inegale", a remarcat Chuck Collins, coautor al raportului.

În perioada 1 ianuarie - 10 aprilie a.c., 34 dintre primii miliardari ai Americii și-au înmulțit averile nete cu zeci de milioane de dolari. Potrivit raportului, opt dintre ei, între care Bezos, fondatorul Zoom Eric Yuan și Elon Musk au înregistrat o creștere de 1 miliard de dolari în averea lor netă totală.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău