Averea lui Mark Zuckerberg s-a redus cu 31 de miliarde de dolari după prăbușirea acțiunilor Meta

  • 03 Februarie 2022 18:35
Averea lui Mark Zuckerberg  s-a redus cu 31 de miliarde de dolari după prăbușirea acțiunilor Meta

Meta Platforms Inc., compania mamă a Facebook, a publicat rezultate trimestriale sub așteptări astfel că averea fondatorului Mark Zuckerberg s-a redus joi cu 31 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari scăderi înregistrate vreodată într-o singură zi, transmite Bloomberg.

Joi în jurul orei 10:25 a.m., la Bursa de la New York, acțiunile Meta erau în scădere cu 24% comparativ cu cotația de miercuri seara. Aceasta face ca averea lui Zuckerberg, director general la Meta, să se reducă și ea până la aproximativ 92 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari la închiderea ședinței de miercuri. Analiștii de la Bloomberg Billionaires Index susțin că această scădere este suficientă pentru a-l exclude pe Zuckerberg de pe lista celor mai bogați 10 oameni ai planetei, pentru prima dată după luna iulie 2015, scrie Agerpres.

O reducere a averii cu 31 de miliarde de dolari într-o singură zi este devansată doar de evoluția volatilă a averii lui Elon Musk. Cel mai bogat om de pe planetă a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi în luna noiembrie a anului trecut, după ce acțiunile Tesla Inc. s-au prăbușit după o postare pe Twitter a lui Musk în care acesta a făcut un sondaj în rândul urmăritorilor săi dacă să își vândă 10% din acțiunile la Tesla.

Și alți acționari importanți de la Meta au suferit joi o diminuare fără precedent a averii lor. Dustin Moskovitz, locul 79 în topul celor mai bogați oameni ai lumii, cu o avere de 21,2 miliarde dolari miercuri seara, a pierdut trei miliarde de dolari, în timp ce averea lui Eduardo Saverin a scăzut cu patru miliarde de dolari de la nivelul de 17,5 miliarde dolari înregistrat miercuri seara.

Acțiunile Meta au înregistrat un colaps istoric după ce rezultatele trimestriale publicate miercuri au arătat că numărul de utilizatori ai Facebook nu a crescut comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la creșterea viitoare a companiei. Pentru Meta rezultatele dezamăgitoare pentru trimestrul patru al anului trecut se adaugă altor provocări. Compania este vizată de mai multe anchete ale autorităților de reglementare și de asemenea este în mijlocul unei tranziții strategice la metaverse. În paralele, alte platforme precum TikTok și YouTube câștigă teren în rândul utilizatorilor tineri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău