Averea lui Elon Musk a scăzut cu 20 de miliarde de dolari după apariția lui în emisiunea Saturday Night Live

  • 14 Mai 2021 17:16
Averea lui Elon Musk a scăzut cu 20 de miliarde de dolari după apariția lui în emisiunea Saturday Night Live

Averea lui Elon Musk a scăzut cu peste 20 de miliarde de dolari după apariția sa controversată de săptămâna trecută la emisiunea de comedie Saturday Night Live (SNL), informează The Independent, potrivit Digi24.ro.

Potrivit estimărilor Forbes, acțiunile companiei Tesla au scăzut cu aproximativ 15% în ultima săptămână, iar averea lui Musk a scăzut cu 20,5 miliarde în doar câteva zile, joi fiind estimată la 145,5 miliarde de dolari.

Înaintea apariției la SNL, unde Musk a glumit despre planurile lui și a spus că Dogecoin este "o păcăleală", averea lui era estimată la 166 de miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla au continuat să scadă vineri, coborând cu peste 18 procente de la începutul săptămânii.

Pe lângă scăderea acțiunilor Tesla, comentariile lui Elon Musk despre criptomonede au contribuit la diminuarea averii sale. Valoarea criptomonedei Dogecoin, susținută de Musk în ultima perioadă, a scăzut puternic. În primele 24 de ore de la emisiune Dogecoin pierduse deja 30% din valoare.

În cadrul monologului de început de la SNL, lui Musk i s-a alăturat mama lui, care s-a declarat entuziasmată de cadou ei pentru Ziua Mamei, spunând că speră să nu fie Dogecoin. Ulterior, în timpul emisiunii, Musk, care întruchipa un expert financiar, a spus că Dogecoin este "o păcăleală".

Miercuri, Elon Musk a anunțat că Tesla nu va mai accepta Bitcoin drept plată pentru mașinile sale din motive de mediu, ceea ce a provocat o scădere pe piața criptomonedelor. Deși cea mai valoroasă criptomonedă a recuperat o parte din scădere, încă este pe minus cu opt procente.

Elon Musk anunțase în februarie că Tesla urmează să accepte Bitcoin ca instrument de plată pentru mașini. Evoluția Bitcoin afectează Tesla întrucât constructorul de mașini electrice deține criptomonede în valoare de 1,3 miliarde de dolari. Astfel, când valoarea Bitcoin scade, compania Tesla este afectată și averea lui Elon Musk scade.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău