"Aveam febră, mă durea capul, iar ochii mă ardeau". Mărturiile unui pacient infectat cu COVID-19

  • 20 Martie 2020 16:11

Viața fotbalistului Alessandro Favalli s-a schimbat pe 6 martie, când a fost diagonisticat cu COVID-19.

Potrivit Mediafax, jucător la Reggio Audace în liga a treia din Italia, Favalli a devenit al doilea fotbalist din Italia infectat cu noul coronavirus, după King Udoh de la Pianese, un alt club din ligile inferioare. La 27 de ani, Favalli se transferase în ianuarie la Audace, iar în martie s-a întors la familia sa în nordul italiei după apariția pandemiei de coronavirus. Fotbalistul le-a povestit celor de la BBC prin telefon cum se simte ca pacient bolnav de COVID-19.
 
"M-am trezit luni, 2 martie, și m-am simțit rău. Aveam febră, durere de cap, iar ochii mă ardeau. Încă din noaptea aia am avut simptome, frisoare. Am devenit suspect. Am avut gripă în ianuarie, așa ca mi-am sunat familia și ei toți aveau aceleași simptome. Fusesem la o cină împreună cu câteva zile înainte. Pentru că se vorbea deja la TV de coronavirus și pentru că erau mulți infectați în zona mea, mi-am dat seama imediat că și noi avem", a povestit Favallli. Italia are mii de morți și multe cazuri critice, dar Favalli e unul dintre cei fericiți.
 
"Temperatura nu a trecut de 37.5 grade, am avut trei zile, iar vineri mă simțeam deja bine. Am avut o durere teribilă de cap, dar nici aia nu a durat mult. Eram mai ingrijorat pentru rudele mele, au fost lovite mai rău decâât mine din cauza vârstei înaintate și a condiției fizice", a mai povestit jucătorul.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău