Avalanșă în centrul Turciei. Peste 30 de oameni care se aflau într-o misiune de salvare au murit

  • 05 Februarie 2020 17:34
Avalanșă în centrul Turciei. Peste 30 de oameni care se aflau într-o misiune de salvare au murit

Cel puțin 23 de persoane au murit miercuri în urma unei avalanșe în care au fost prinși mai mulți agenți de intervenție care participau la o misiune de salvare, demarată după ce o primă avalanșă a făcut cinci victime cu o zi înainte în aceeași regiune din estul Turciei, informează AFP, citată de Agerpres

Citat de agenția de presă Anadolu, guvernatorul provinciei Van, unde s-a produs catastrofa, a precizat că au fost găsiți decedați 14 agenți de intervenție și nouă civili.

Potrivit aceluiași oficial, aproximativ 30 de persoane au fost găsite în viață și spitalizate.

Ministrul turc al Sănătății, Fahrettin Koca, a prevenit că bilanțul victimelor ar putea să crească. Numărul persoanelor încă blocate sub zăpadă nu este deocamdată cunoscut cu exactitate.

Victimele de miercuri participau la operațiuni de intervenție pentru găsirea unor eventuali supraviețuitori ai avalanșei care s-a produs în același loc cu o zi înainte, când un microbuz a fost acoperit cu zăpadă. Cinci persoane au fost ucise și opt rănite în timpul acelei prime avalanșe.

După prima avalanșă, zeci de jandarmi, pompieri și agenți de intervenție ai Agenției guvernamentale pentru situații de catastrofă (AFAD), ajutați de localnici din satele învecinate, s-au deplasat la fața locului pentru a participa la găsirea supraviețuitorilor.

Căutările au fost întrerupte pe durata nopții ca măsură de precauție, înainte de a fi reluate miercuri dimineață.

avalanșă Turcia
FOTO: Agerpres

Agenții de intervenție căutau două persoane care erau date dispărute după avalanșa din ziua precedentă, când o nouă avalanșă s-a produs miercuri, în jurul prânzului.

Cele două avalanșe s-au produs în districtul Bahcesaray, într-o localitate situată în estul extrem al Turciei, unde este greu de ajuns și unde condițiile climatice sunt foarte dure în timpul iernii.

Sursa: Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău