Autovehicule și echipamente speciale, donate Poliției de Frontieră în cadrul unui program finanțat de SUA

  • 09 Octombrie 13:05
Autovehicule și echipamente speciale, donate Poliției de Frontieră în cadrul unui program finanțat de SUA

La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a avut loc ceremonia de donare oficială a echipamentului și tehnicii speciale, achiziționate în cadrul Proiectului Pilot „Inițiativa de securizare a Frontierei Verzi între Republica Moldova și Ucraina”, lansat în anul 2018 și finanțat de către Departamentul Energiei din SUA. Lotul de bunuri a fost transmis în gestiunea instituției ieri, 8 octombrie curent.

Evenimentul a derulat cu prezentarea vehiculelor și a echipamentului special livrat, cum ar fi: detectoare de radiații, monoculare, binocluri, lanterne tactice, vehicule de patrulare off-road, vehicule pentru transportarea angajaților, stații radio, veste tactice. Concomitent, au fost aduse mulțumiri pentru cooperare continuă în domeniul combaterii traficului ilicit cu substanțe radioactive și alte obiecte interzise, dar și pentru disponibilitatea și deschiderea partenerilor americani pentru susținerea Poliției de Frontieră.

În aceiași ordine de idei, șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, a adresat recunoștință reprezentanței americane pentru colaborarea și susținerea manifestată în cadrul Programului de Asistență la Controlul Exportului și Securitatea Frontierei al Departamentului de Stat al SUA.

La rândul său, Coordonatorul Programului NSDD pentru Republica Moldova, Dumitru Jitari a evocat importanța realizării unor astfel de proiecte strategice. Au fost date asigurări pe linia menținerii și continuării bunelor relații de cooperare bilaterală, în vederea garantării nivelului cuvenit de securitate și siguranță la frontiera de stat a Republicii Moldova.

NOTĂ: SUA rămâne un partener de încredere atunci când convergențele sunt orientate spre progres în domeniul combaterii traficului ilicit cu substanțe radioactive și alte obiecte interzise. Din anul 2013, Poliția de Frontieră participă activ în cadrul Programului Depistarea și Prevenirea Cazurilor de Contrabandă cu Substanțe Nucleare (NSDD). Acest proiect are drept scop susținerea autorităților competente din Republica Moldova în vederea ridicării capacităților tehnice de control al segmentului transnistrean, prin asigurarea controlului comun împreună cu Serviciul Grăniceresc de Stat din Ucraina. Totodată, reprezintă o soluție durabilă pentru prevenirea traficului cu substanțele interzise și periculoase, contribuind substanțial la ridicarea nivelului de securitate națională și, în general, la securitatea regională.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
1
Wed
4

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău