Autorul unor alerte cu bombă a fost identificat de către polițiști

  • 26 Iulie 2022 15:08
Autorul unor alerte cu bombă a fost identificat de către polițiști

Inspectoratul Național al Poliției (IGP) anunță că în ultimele 24 ore, oamenii legii au înregistrat două alerte false despre plasarea de obiecte explozive la 43 de locații, dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și șapte în UTA Găgăuzia. Autorul unuia din aceste două apeluri a fost identificat și în prezent este cercetat de organul de urmărire penală.

IGP informează că pe parcursul anului 2022 au fost înregistrate 43 comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiective, iar la fiecare locație angajații Inspectoratului General al Poliției au intervenit cu verificări de securitate. În urma verificărilor, nicio informație nu s-a confirmat obiectiv.

Poliția a investigat originea apelurilor, atât telefonice cât și prin intermediul poștei electronice - apelurile telefonice sau dovedit a fi din țară, iar mesajele transmise pe adresa electronică sunt din afara țării, fapt care presupune implicarea în procesul de investigare a organizațiilor internaționale de suport.

Ofițerii de investigație și de urmărire penală au acumulat probatoriul pe toate cazurile înregistrate și au înaintat probele către Procuratura Generală, care este organizația abilitată în conducerea urmăririi penale, fiind împuterniciți să vină cu informații privind progresul investigației la acest subiect, în sensul stabilirii și atragerii la răspundere a autorilor comunicărilor mincinoase.

IGP reamintește că, în redacția actuală a Codului Penal, persona culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27 500 până la 42 500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău