Autorul atacului din Thailanda a fost ucis. Cine este cel care a omorât cel puțin 20 de oameni

  • 09 Februarie 2020 09:33
Autorul atacului din Thailanda a fost ucis. Cine este cel care a omorât cel puțin 20 de oameni
BBC/DIGI24.ro

Un militar thailandez, care a omorât cel puțin 20 de oameni și a rănit alți 42 deschizând focul într-o bază militară și într-un mall, a fost ucis duminică, după ce autoritățile l-au încolțit aproape 12 ore, anunță CNN, citat de Digi24.ro.

Atacatorul este mort, a anunțat luni dimineața general-locotenentul Thabya Kiatsarn, comandant în cadrul armatei thailandeze, potrivit sursei citate

Deocamdată nu se cunosc împrejurările în care bărbatul a fost eliminat.

Criza din Thailanda a început sâmbătă, după ce atacatorul a început să tragă mai întâi la o bază militară, apoi, în jurul orei locale 18:00, a intrat într-un mall din Korat (Nakhon Ratchasima), oraș din nord-estul țării, și și-a început carnajul. Camerele de supraveghere au surprins momentul intrării lui în mall.

Soldatul și-a ucis mai întâi superiorul, pe soacra acestuia și încă un camarad, apoi a furat arme din baza militară și un vehicul Humvee și a mers la mallul „Terminal 21”, unde și-a continuat atacul. Până să intre în mall, a ucis tot ce i-a ieșit în cale în parcare: oameni în mașini sau pe motociclete. 

Între timp, a postat mesaje pe Facebook, într-unul dintre ele întrebând dacă ar trebui să se predea. Anterior scrisese că „e timpul să ne distrăm” și că „nimeni nu poate fugi de moarte”.

Autoritățile l-au identificat pe autor în persoana lui Jakrapanth Thomma, un subofițer de 32 de ani care era încadrat într-un batalion ce se ocupa de muniții. „În general, orice militar este priceput la mânuit arma, dar acest om cu siguranță are mai multe competențe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării.

La locul operațiunii a fost adusă și mama militarului, în încercarea de a-l convinge să se predea, scrie BBC. Deocamdată nu este clar ce l-a determinat pe bărbat să recurgă la un act atât de sângeros.

Autoritățile au anunțat la ora locală 9:30 că operațiunea s-a încheiat și atacatorul e mort.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău