Autorul atacului de lângă o moschee din Londra, din iunie 2017, a fost condamnat la închisoare pe viață

  • 02 Februarie 2018 16:38
Autorul atacului de lângă o moschee din Londra, din iunie 2017, a fost condamnat la închisoare pe viață

Bărbatul care a intrat cu un camion într-o mulțime de credincioși, în fața unei moschei din nordul Londrei, în iunie 2017, a fost condamnat la închisoare pe viață, urmând a executa minumum 43 de ani.

O persoană a murit și mai multe au fost rănite, în urma atacului. Darren Osborne, de 48 de ani, care nu mai exprimase anterior opinii de extremă dreaptă, a devenit obsedat de musulmani, după ce a urmărit emisiunea BBC „Three Girls”, despre evenimentele din Rochdale, unde fete albe erau abuzate de bande de pedofili.

Ulterior, a căutat informații despre personalități și grupări de extremă dreapta, ceea ce l-a atras într-o spirală a dorinței de a comite un atac, potrivit poliției.

„Ceea ce demonstrează acest caz este faptul că oamenii pot deveni radicalizați foarte, foarte rapid”, a declarat comandantul Dean Haydon, din cadrul Departamentului londonez Antiterorism.

Într-un bilet scris de mână, găsit în autoduba folosită la atac, Osborne îi descrie pe bărbații musulmani drept violatori „sălbatici” și își exprimă disprețul față de primarul Londrei, Sadiq Khan și de liderul socialist Jeremy Corbyn, pe care a mărturisit ulterior că a vrut să îi ucidă în ziua atacului.

Joi, la Tribunalul Woolwich Crown, Osborne a fost găsit vinovat de omor și tentativă de omor, poliția și procurorii afirmând că faptele lui echivalează cu un act de terorism, 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău