Autoritățile vor colabora cu Academia Internațională Anticorupție pentru a combate corupția

  • 11 Decembrie 2012 15:01
Autoritățile vor colabora cu Academia Internațională Anticorupție pentru a combate corupția

Autoritățile de la Chișinău vor colabora cu Academia Internațională Anticorupție pentru a combate corupția în Republica Moldova.

Președintele Parlamentului, Marian Lupu, a discutat marți, 11 decembrie, acest subiect cu președintele Academiei respective, Martin Kreutner. 

Corupția afectează mult mediul de afaceri din Republica Moldova, iar dezvoltarea economică a țării depinde mult de modul în care este  combătut acest fenomen, a declarat Marian Lupu după întrevedere. El a menționat că pentru combaterea corupției nu sunt de ajuns doar acțiunile autorităților, dar este necesară și schimbarea mentalității cetățenilor. Marian Lupu a declarat că Academia Internațională Anticorupție poate deveni un partener important în vederea realizării acestui deziderat

Martin Kreutner a menționat că pentru combaterea corupției este necesară și o coordonare pe plan internațional. Cooperarea internațională a devenit elementul cheie în combaterea corupției. Un singur stat, o singură societate, o singură entitate nu poate reuși. Trebuie să ne unim forțele și să înțelegem că este ceva ce ne privește pe noi toți, a declarat Martin Kreutner.

Reforma în justiție și combaterea corupției sunt două din acțiunile cele mai importante pe care autoritățile de la Chișinău trebuie să le realizeze pentru a obține regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
9,24
Câțiva nori
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău