Autoritățile vin cu recomandări legate de înregistrarea cetățenilor pe platforma compensatii.gov.md

  • 06 Noiembrie 2022 14:37
Autoritățile vin cu recomandări legate de înregistrarea cetățenilor pe platforma compensatii.gov.md

Autoritățile le recomandă cetățenilor să se înregistreze până pe 15 noiembrie pe platforma compensatii.gov.md pentru a beneficia de compensații la consumul de gaze și căldură chiar din luna noiembrie.

Precizarea a fost făcută de ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spătari în cadrul unei emisiuni la Prime TV, adăugând că datele urmează a fi procesate din data de 25 noiembrie. Ministrul a spus că cetățenii se vor putea înregistra pe această platformă și în cursul întregii ierni dar, compensațiile vor fi oferite doar pentru lunile ce urmează.
Acordarea compensațiilor se va face în funcție de categoria de vulnerabilitate. Ministrul a menționat că deseori oamenii nu își calculează corect veniturile și ajung la o categorie de vulnerabilitate mai joasă decât ar trebui.
Pentru ca autoritățile să poată verifica aceste date, potențialii beneficiari ar trebui să se înregistreze până pe 24 noiembrie, dar autoritățile recomandă ca acest lucru să fie îndeplinit până la 15 noiembrie.
Potrivit datelor prezentate de Marcel Spătari, peste 430 de familii s-au înregistrat până acum pe platforma compensatii.gov.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău