Autoritățile vamale din România și Rep. Moldova dispun măsuri comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători la frontieră

  • 23 Decembrie 2021 12:34
Autoritățile vamale din România și Rep. Moldova dispun măsuri comune pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători la frontieră

Autoritățile vamale din România și Rep. Moldova dispun măsuri comune, pe perioada sărbătorilor de iarnă, pentru fluidizarea traficului de mărfuri și călători la frontieră.

Potrivit unui  comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală de la București, ambele autorități vor suplimenta numărul de funcționari vamali din frontieră, vor utiliza toate pistele de control disponibile pentru accelerarea fluxului de mărfuri și călători, atât pe sensul de intrare cât și pe cel de ieșire, și își vor sincroniza aceste activități cu cele ale structurilor teritoriale ale Polițiilor de frontieră.

În același timp, va fi intensificată și activitatea Echipelor Mobile, care asigură cea de-a doua linie de control pe teritoriile ambelor state, în vederea prevenirii și combaterii fraudelor vamale.

Săptămâna trecută la București a avut loc o ședință de lucru a conducătorilor autorităților vamale din România și Republica Moldova, în care au fost discutate aspecte ale dezvoltării cooperării viitoare dintre cele două state, în domeniul vamal. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău