Autoritățile ungare au reținut până acum în acest an la graniță peste 15.300 de migranți ilegali (consilier guvernamental)

  • 27 Februarie 2021 12:30
Autoritățile ungare au reținut până acum în acest an la graniță peste 15.300 de migranți ilegali (consilier guvernamental)

Autoritățile ungare au reținut până acum în acest an peste 15.300 de migranți ilegali la granițele Ungariei, a afirmat consilierul premierului ungar pentru securitate internă, citat de MTI.

În același timp, autoritățile au lansat urmăriri împotriva a 174 de indivizi pentru trafic de persoane, a declarat vineri seara Gyorgy Bakondi pe postul public de știri M1.

Majoritatea arestărilor menționate au avut loc la granița dintre Serbia și Ungaria, a precizat responsabilul ungar.

Acesta a adăugat că guvernul ungar s-a "obișnuit" cu decizii ale instituțiilor Uniunii Europene care nu sunt în acord cu legislația ungară și cu responsabilitățile guvernului ungar de a menține securitatea țării.

Bakondi a amintit că executivul european a luat măsuri împotriva Ungariei în legătură cu pachetul de legi din 2018 care vizează sancționarea celor care acordă asistență migranților ilegali, asigurând că Ungaria este pregătită să dezbată această problemă și să-și susțină poziția.

Joi, avocatul general al Curții de Justiție a UE Anastasios Rantos a considerat, într-o opinie fără caracter constrângător, că plasarea sub incidență penală a activităților de "organizare și promovare a migrației ilegale", așa cum prevede pachetul de legi cunoscut ca "Stop Soros", este contrară legislației comunitare, ce garantează asistența pentru cei care solicită protecție internațională.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău