Autoritățile ucrainene anunță că toate cele 16 rachete rusești lansate asupra Kievului au fost doborâte

  • 29 Decembrie 2022 13:54
Autoritățile ucrainene anunță că toate cele 16 rachete rusești lansate asupra Kievului au fost doborâte

Apărarea antiaeriană ucraineană a reușit să doboare toate cele 16 rachete rusești care au vizat joi capitala Kiev, a anunțat șeful administrației militare a orașului, Serghei Popko, potrivit Agerpres, care citează AFP.

”Șaisprezece rachete au fost reperate deasupra Kievului. Toate cele 16 rachete au fost doborâte”, a scris Serghei Popko pe Telegram, potrivit G4Media.

„Fragmente de rachete doborâte au avariat trei case și o mașină în cartierul Darnițki, o companie industrială în cartierul Golossiivski și un loc de joacă în cartierul Petcerski. Trei persoane au fost rănite și spitalizate”, a adăugat el.

Totodată, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a declarat că aproape jumătate din populația capitalei ucrainene nu avea electricitate joi la prânz. ”40% din consumatorii capitalei nu au curent electric după atacul rus”, a scris Kliciko pe rețeaua socială Telegram, dând asigurări că furnizarea de apă potabilă și căldură se află în parametri normali, cu excepția imobilelor unde locatarii folosesc centrale termice electrice.

Ucraina a denunțat atacuri „masive” cu peste 120 de rachete rusești joi dimineață care au vizat mai multe regiuni, printre care și capitala Kiev, într-o nouă salvă menită a distruge infrastructura energetică a țării în plină iarnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău