Autoritățile SUA i-au sfătuit pe cetățeni să evite 80% dintre țări din cauza pandemiei. Cele trei locuri considerate sigure

  • 20 Aprilie 2021 19:21
Autoritățile SUA i-au sfătuit pe cetățeni să evite 80% dintre țări din cauza pandemiei. Cele trei locuri considerate sigure

Departamentul de stat al SUA le-a recomandat propriilor cetățeni să evite călătoriile în circa 80% dintre țări din cauza pandemiei de coronavirus. Într-o notă a autorităților americane se menționează că pandemia „continuă să fie un risc pentru călători”, scrie BBC, potrivit Digi24.ro.

Numărul țărilor trecute la categoria „nu călătoriți” reprezintă 80% dintre statele lumii, Departamentul de stat precizând în document că sfaturile pentru cei care doresc să călătorească sunt puse în acord cu regulile CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor) și că „nu implică o reevaluare a situației actuale a sănătății într-o anumită țară”.

Până acum, numărul țărilor trecute în această categorie era de doar 34 din peste 200.

Potrivit noilor decizii, doar trei locuri din lume sunt prezentate ca fiind la cel mai mic nivel de pericol, care presupune „precauții obișnuite” pandemiei: Macau, Taiwan și Noua Zeelandă.

Chiar și Antarctica este trecută la categoria a doua - „precauții sporite” - în timp ce Regatul Unit este în categoria a treia: „reconsiderați călătoriile”. Pentru Marea Britanie este emisă o atenționare suplimentară de călătorie pentru terorism.

CDC recomandă în prezent ca americanii să se abțină de la călătorii interne și avertizează că cele internaționale „prezintă riscuri suplimentare” chiar și pentru persoanele vaccinate.

Pandemia de coronavirus a dus până acum la moartea a peste 3 milioane de persoane în întreaga lume, iar peste 500.000 au avut loc în SUA.

Până acum, peste 860 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 165 de țări, însă campania de imunizare întâmpină în continuare mari probleme în majoritatea țărilor, fiind puține statele care au asigurată o cantitate mare de vaccin.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău