Autoritățile sfătuiesc cetățeni să consume produse alimentare și băuturi alcoolice cu moderație în timpul sărbătorilor de iarnă

  • 27 Decembrie 2023 14:00
Autoritățile sfătuiesc cetățeni să consume produse alimentare și băuturi alcoolice cu moderație în timpul sărbătorilor de iarnă

Serviciul Unic pentru Apelurile de Urgență 112 face apel către cetățeni să consume produse alimentare și băuturi alcoolice cu moderație în timpul sărbătorilor de iarnă. De asemenea, Serviciul le sugerează să fie mai atenți la folosirea focurilor de artificii, în special atunci când sunt copii în preajmă. Numărul solicitărilor de ajutor medical de Crăciun pe stil nou a crescut cu 70% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, mai precizează reprezentanții Serviciului 112, informează Radio Chisinău.

Cele mai multe solicitări de Crăciun pe stil nou au fost efectuate către serviciul de ambulanță pentru ajutorul medical în caz de intoxicații cu produse alimentare, medicamente și alcool. Numărul de apeluri a depășit cu 70% solicitările din anul trecut, a declarat ofițerul de presă al Serviciului 112, Ana Carpovici.

„La numărul unic de urgență 112, în perioada sărbătorilor de Crăciun, între 23 și 26 decembrie, au fost înregistrate 47 de solicitări legate de intoxicații, atât alimentare cât și intoxicații cu alcool. Au fost și situații când persoanele erau cu simptomele critice, și au mai fost înregistrate câteva solicitări legate de intoxicații medicamentoase. Totodată, în această perioadă, au fost înregistrate traumatisme și alte accidente”, mai precizează Ana Carpovici.

De asemenea, Serviciului Unic pentru Apelurile de Urgență 112 recomandă consum de alimente și alcool moderat, dar și precauție la utilizarea focurilor de artificii.

„Sărbătorile acestea sunt așteptate și să fim mai moderați în consumul de alimente în această perioadă, și la fel la consumul de băuturi alcoolice. Totodată este recomandat să fim atenți la focurile cu artificii. Dacă planificați să sărbătoriți de Revelion, să aprindeți câteva artificii, cu mare prudență, pentru că sunt situații și accidente neplăcute ca urmare a folosirii”, mai menționează Ana Carpovici.

Tot în această perioadă, la Institutul de Medicină Urgentă au fost internați în regim de urgență circa 60 de persoane, iar medicii de gardă au efectuat 151 de intervenții chirurgicale, a spus purtătorul de cuvânt al Institutului, Doina Arsene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău