Autoritățile se așteaptă la un nivel de infectare cu Covid-19 a trei, patru mii de persoane pe zi

  • 12 Ianuarie 2022 11:12
Autoritățile se așteaptă la un nivel de infectare cu Covid-19 a trei, patru mii de persoane pe zi

Autoritățile se așteaptă la un nivel de infectare cu Covid-19 a trei, patru mii de persoane pe zi și pregătesc un plan cu trei scenarii pentru a face față valului cinci de infectare în Rep. Moldova: scenariu de cod galben, cod portocaliu și cod roșu.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a afirmat astăzi într-o conferință de presă că autoritățile dispun de suficiente stocuri de medicamente pentru a fi administrate pacienților iar centrul covid de la Moldexpo va fi reactivat doar în caz de necesitate. Ministra sănătății a făcut apel din nou la populație să respecte regulele de protecție împotriva Covid,-  să poarte măști în  spații publice și să se vaccineze.

În ceea ce privește tulpina Omicron, potrivit Alei Nemerenco aceasta nu a atins nivelul unei transmiteri comunitare și este sporadică, reprezentând 10% din toate cazurile.

1 139 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova. Totodată, au fost raportate alte 17 decese provocate de COVID-19,  anunță autoritățile din Sănătate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău